Clicky

Refref 9. Sayı Yayında

Değerli Refref Okurları,

9. sayımız da matbu olarak dağıtıma çıkıyor. Dergimize basılı olarak ulaşabileceksiniz. Dergimize ulaşım noktasında sıkıntı çekerseniz aşağıdaki mail adreslerinden bize ulaşabilirseniz dergimizi sizlere ulaştırabiliriz.

editor@refrefdergisi.com

refrefdergisi@gmail.com

DERGİ İÇERİĞİ

Bu sayımızda da yine manevi ve tefekkür hayatımıza değinen çok ince konular var.

Örneğin dergi bizi, kapağında “Kendini, kendinden korumayı ön plana alacaksın” Kuş Sütü ile karşılıyor. Kendimizi kendimizden niye korumalıyız? Korunmamız gerekiyorsa, ikinci ve üçüncü şahıslar varken, neden onlardan değil de kendimizden korunmalıyız? Burada bizim en tehlikeli düşmanımızın yine nefsimiz olduğuna dikkat çekiliyor.

Dergi, yine her zamanki gibi Ahmed İhsan Genç’ten açık bir mektup ile başlıyor.. Bu mektupta, nefsimizin tehlikelerinden korunmanın en kolay ve pratik bir metodundan bahsediliyor: İlk planda kendi şahsımızın gelişimini hedeflemek yerine diğer insanların hizmet ve yardımına koşmak.. manevi şahsiyetimizi odak noktası haline getirmek yerine, şahs-ı manevî içinde yükselmek..

Mehmet Soylu’nun “Diğergâmlık” ile ilgili yazısı da bu yazıyı destekler nitelikte.. diğergâmlığın, yani diğer insanları öncelemenin, bilimsel olarak bize kattığı faydaları inceleyen bir yazı kaleme alıyor..

Emre Kaya’nın “Samimiyet” yazısı da yine nefsimizin önemli tuzaklarından birisine karşı bizleri uyarıyor.

Kamil Jiliptay’ın “Rakamsız Çek” yazısı, gerçekten hayattan aktarılan ibretlik bir hikaye ile bize hakiki “İstiğna” ahlâkının dersini veriyor..

Mecit Ömür Öztürk’ün “Şükür Borcu” yazısı ise “şükür” vazifesine daha önce hiç bakmadığımız bir açıdan baktırıyor bizlere..

Ahmet Feyzullah Özkul’un bir hadis özelinde yaptığı Sünnet vurgusu, hemen arkasından gelen özel bir salavat-ı şerife, onu takip eden Ahmed İhsan Genç’in “Sünnet” ile ilgili kuş sütleri kâinatın en sevgilisi olan “Zat” ile bağlarımızı tazeliyor.

Hasan Atilla Kantaş mucizeler serisine bu kez “Tam Adalet” ile devam ediyor..

Kemal Yıldız’ın “Manevî Hüviyet” yazısı ise, yaşlanmış veya bir takım yetilerini kaybetmiş insanlara farklı bir gözle bakmamızı sağlayacak orijinal bir pencere açıyor.

Risale-i Nur şerh köşesinde ise Veli Güvendi imzasıyla, Ahmed İhsan Genç’in İhlas Risalesinden yapmış olduğu dersin bir bölümü bekliyor bizleri.. Hiç bir yerde rastlanamayacak orijinal şerhi mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.

Sanat köşemizde konuğumuz, çağımızın Mimar Sinan’ı, Necip Dinç Bey.. Kendisi klasik mimari anlayışımıza genel bir bakış yapıyor..

Dr. Fatih Tufan ise “Ses“i mercek altına alarak bizleri farklı bir tefekkür alanına çekiyor.

Hemen arkasından Ahmed İhsan Genç’in daha önce hiç yayınlanmamış “Ses” ile ilgili Kuş Sütlerini görüyoruz.

Dr. Ahmet Acar, “Demir“in bizler için ne kadar hayati öneme sahip olduğunu gösteriyor.

Ödüllü yazar Zeynep Odabaş, hem edebiyatı hem de tefekkürü birleştiren bir yazıyla dergimizde yerini alıyor..

İş dünyasının tecrübeli insanı Şevket Çetinkaya, yine iş dünyasından çok ibretli bir hikâye ile bizleri düşüncelerini derinleştiriyor..

Dergimizde yine Ahmed İhsan Genç’in daha önce hiç yayınlanmamış iki yazısı, “Seherin Sihri” ve “İnsan Kitabı” ve “Bu Yol” şiirlerini dergimizde buluyoruz.

Saksı köşemizin bu sayı ki konuğu ise Lale.. Ahmet Özkul bizleri yine kendine has tefekkür dünyasına misafir ederek, lale hakkında daha önce hiç düşünemeyeceğimiz konulara parmak basıyor..

Kalp Telefonu köşesinde Zühdü, Risale-i Nur’dan bir bölüme dikkat çekerek, hayatı yöneten kanunlara işaret ediyor.

İlerleyen sayfalarımızda geleceğin genç Refref yazarları hünerlerini sergiliyorlar.

Mustafa Jiliptay “Zaman Yönetimi” Fehmi Çelikkol “İstanbul” şiiri, Sadık Uyulmaz “İsveç’teki Yalnızlık” ile ilgili araştırma yazısı, Hatice Soylu “İrade” yazısı, Sare Kantaş “İletişim” ve İbrahim Ünal “Birinci Söz” yazılarıyla karşımıza çıkıyorlar..

Süleyman Peker’in “Akıl Anahtarı” yine dergimizdeki köşesini alarak aklımızı çalıştırıyor.

Dergimiz, Ahmed İhsan Genç’in kısa ve edebiyatın usta kalemlerini andıran müstesna bir otobiyografi örneği ile son buluyor.

Dergimizi edindiğiniz, yazılarımızı okuduğunuz ve tefekkür dünyasında bizlerle kol kola yürüdüğünüz için teşekkür ederiz.

Gelecek Sayıda Görüşmek Üzere..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir